pühapäev, 29. november 2009

Jakobi kuumad matkavõileivad 2 tk

Jakob saatis enda poolt läbi proovitud kuumade võileibade retsepti.


Vajalikud toiduained

4 viilu juustu

3 viinerit

1,5 marineeritud kurki

4 röstsaia viilu

Valmistamisõpetus

  1. Lõika juust neljaks viiluks.
  2. Viiluta viinerid umbes 1 cm paksusteks viiludeks
  3. Lõika 1 marineeritud kurk pooleks ja viiluta see omakorda 1 cm paksuseks .
  4. Aseta ühele röstsaiale oma äranägemisekohaselt kogu kompot viineritest, kurkidest ja juustust.
  5. Aseta teine sai esimese peale
  6. Toimi kolmanda ja neljanda saiaga samamoodi.
  7. Aseta saiad soojenenud võileivagrilli ja lase neil küpseda 1 – 2 min. Märkus: kui võileivagrilli ei ole käepärast võid asetada saiad ka ahju mis on soojenenud umbes 175 – 200 kraadini. Lase ahjus küpseda 5 – 7 min.
  8. Võtke saiad ahjust või võileivagrillist välja, pange neile ohtralt ketšupit ja hakake sööma.
  9. Head isu!!!
  10. Pese nõud ja lahku köögist!

pühapäev, 1. november 2009

Kaerahelbe-õunapätsid

TOIDU ISELOOMUSTUS:

Karerahelbe-õunapätsid näevad välja nagu kaerahelbeküpsised (pätsikesed), kuid neile on lisatud purustatud või riivitud õunu.

VAJA LÄHEB:

5 detsiliitrit kaerahelbeid
1 detsiliiter suhkrut
50 grammi margariini
2 muna
3 detsiliitrit riivitud või purustatud õunu

TEGEMISKÄIK:

Kloppisin munad kahvliga lahti, lisasin suhkru, siis kaerahelbed, sulatatud margariini ja köögikombainis purustatud eelnevalt puhastatud ja kooritud õunad, segasin, tõstsin lusikaga väiksed pätsid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpsetada 200-225-kraadise ahju keskmises osas umbes 20 minutit.
Maitsesid hästi!