pühapäev, 16. november 2008

KOHEV KOHUPIIMAVORM

MAGUSTOIDU ISELOOMUSTUS:

See on kohev ja mahlane väga hea kohupiimavorm, mis meenutab väga hea kohupiimakoogi katet. Kõige parem on süüa kisselliga, aga sobib ka ilma. Ahjust võttes natuke jahtuda lastes muutub tahkemaks. ja saab lõigata vormist välja ruudukujulisi tükke nagu koogil, aga muidugi kui kuju pole oluline, võib vormist välja tõsta ka vabalt lusikaga. Munavahu tegemiseks on vajalik mikseri olemasolu.

VAJA LÄHEB:

400 grammi kohupiima (2 pakki 200 grammilist kohupiima)
4 muna
5 supilusiaktäit suhkrut
2 supilusikatäit mannat
veerand teelusikatäit vaniljesuhkrut
2 detsiliitrit piima
1,5 detsiliitrit rosinaid (rosinate kogus ei ole nii oluline, võib panna ka umbes)

TEGEMISÕPETUS:

Munavalged vahustada mikseri või köögikombainiga kõvaks vahuks. Et kontrollida, kas munavaht on piisavalt tugev, keera kaussi ettevaatlikult tagurpidi ja katsu, kas munavaht hakkab liikuma. Kui liigub, siis tuleb veel vahustada. Kui munavaht on piisavalt tugevaks vahustatud, siis kui kausi keerab teistpidi, jääb munavaht kausi külge ja ei liigu sealt kuhugi.

Munakollased kloppida suhkruga lahti kas kahvli või mikseriga, lisada kohupiim, piim, manna, lõpuks munavalgevaht.
Küpsetasin kuumakindlas klaaskausis kaane all 200 kraadi juures keskmises ahjuvahes 40 minutit.
Ahjust välja võttes oli kauss kohupiimavormi kaaneni täis.
Lasin kaane all jahtuda, mõne aja pärast oli kohupiimavormi kausis poole kausi jagu, küpsemise aeg kerkinud kõrge kiht oli vajunud kokku.

Aga vaatamata sellele oli see kohupiimavorm väga hea!

Kommentaare ei ole: